Advies voor herstel

Advies voor herstel

Toen mijn klachten begonnen ben ik meerdere keren naar de Huisartsen Post gegaan en bij de EHBO geweest. Elke keer werd ik weer naar huis gestuurd, omdat de doktoren niks konden vinden en mijn klachten mogelijk een psychische oorzaak hadden. Naast mijn zoektocht in de reguliere zorg ben ik verder gaan zoeken naar hulp in de alternatieve zorg. Vanuit huis ben ik veel bij alternatieve artsen geweest en dit sprak mij altijd al erg aan. Het is jammer dat de reguliere zorg en alternatieve geneeswijzen nog niet zijn samengevoegd, want naar mijn idee zijn zij een perfecte aanvulling op elkaar. Wat mij betreft moet hier verandering komen. In mijn zoektocht heb ik meerdere behandelingen ondergaan en ik neem jullie dan ook graag mee in mijn bevindingen over deze verschillende behandelingen en wat zij inhouden.

 

Klassieke Homeopathie

Het uitgangspunt bij klassieke Homeopathie is dat het lichaam in principe zelf de kracht heeft om verstoringen te herstellen, maar dat die kracht soms tekort schiet of onvoldoende geactiveerd wordt. Homeopathie is in staat dit herstelproces te versterken en/of te versnellen. Ik had dit nog nooit eerder geprobeerd en heb het als heel bijzonder ervaren. De homeopaat schetst een zo compleet mogelijk beeld van je gehele gezondheidstoestand door middel van een specifiek homeopathisch vraaggesprek, eventueel aangevuld met lichamelijk onderzoek. Op basis van deze resultaten wordt er een behandelplan opgesteld. In mijn geval waren dit homeopatische “korrels” die ik onder mijn tong moest doen.

 

 

IFU Wolfhagen

Klaus Dietrich Runow heeft zijn eigen “kliniek” in Wolfhagen. Hier word je grondig onderzocht op basis van DNA-bewijs door middel van bloed, haar, plas en ontlasting waarna deze testen worden verstuurd naar het laboratorium. Na een paar weken krijg je de uitslagen en wordt er een goed beeld geschetst wat er gaande is in je lichaam, waar het mis gaat en wat er ontbreekt. Aan de hand hiervan krijg je een infuusbehandeling met de benodigde vitamines die jouw lichaam tekort komt.

 

Manuele Neuromodulatie

Dit is een techniek waarbij door het aanraken van bepaalde punten door de behandelende arts het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ik had 2-3 dagen een verergering van mijn klachten, vooral heel veel zweten, maar de volgende dag was mijn ontlasting ineens heel goed, mijn wondjes waren dicht en kon ik ineens weer in een groot restaurant zitten met veel prikkels en geluiden. Dit verbaasde mij enorm, want dat was mij lange tijd niet gelukt. Ik voelde me een stuk beter. Deze behandeling moet je meerdere keren herhalen.

Orthomoleculaire arts

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Wanneer je naar een orthomoleculair arts of therapeut gaat, zal deze al je lichamelijke klachten, maar ook vaak je emotionele problemen willen weten. Verder zal je behandelaar nauwkeurig willen weten wat je aan voedingstoffen binnen krijgt. In mijn geval constateerde de arts een disbalans van de hypothalamus en het constant “AAN” staan van mijn sympathicus, wat weer veel druk uitoefende op mijn hart. Dit zagen de ziekenhuizen van de reguliere zorg niet.

 

Bi Resonantie Therapie& (BRT)

BRT is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte en/of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn.  Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen. Soms wordt dit gedaan in combinatie met homeopathisch medicijn ter ondersteuning. Deze behandelingswijze doe ik al van jongs af aan, zo’n 2-3 x per jaar. Ook was dit mijn eerste alternatieve geneeswijze optie waar ik mee startte toen al mijn klachten/symptomen begonnen.

 

 

Ook is het heel belangrijk om onderstaande aan te vullen in het herstel proces:

  • Psycholoog
  • Yoga docent
  • Massage
  • Fysiotherapie
  • Familie & vrienden blijven zien wanneer je het aankan
  • Honden/Katten knuffelen (goed voor het immuun systeem en maakt hormonen aan waar je blij van wordt)
  • Hobby- schilderen, lezen, tekenen, moodboards en sport (indien mogelijk)

 

"Ik geloof in een multidisciplinaire aanpak in een situatie waarbij niemand je antwoorden kan geven en je het vertrouwen in je eigen lichaam kwijt bent. Een combinatie van bovenstaand heeft mij geholpen."