Advies voor herstel

Advies voor herstel 
Toen mijn klachten begonnen ben ik meerdere keren naar de Huisartsen Post gegaan en bij de EHBO geweest. Elke keer werd ik weer naar huis gestuurd, omdat de doktoren niks konden vinden en mijn klachten mogelijk een psychische oorzaak hadden. Naast mijn zoektocht in de reguliere zorg ben ik verder gaan zoeken naar hulp in de alternatieve zorg. Vanuit huis ben ik veel bij alternatieve artsen geweest en dit sprak mij altijd al erg aan. Het is jammer dat de reguliere zorg en alternatieve geneeswijzen nog niet zijn samengevoegd, want naar mijn idee zijn zij een perfecte aanvulling op elkaar. Wat mij betreft moet hier verandering komen. In mijn zoektocht heb ik meerdere behandelingen ondergaan en ik neem jullie dan ook graag mee in mijn bevindingen over deze verschillende behandelingen en wat zij inhouden.

Klassieke homeopathie

Het uitgangspunt bij klassieke Homeopathie is dat het lichaam in principe zelf de kracht heeft om verstoringen te herstellen, maar dat die kracht soms tekort schiet of onvoldoende geactiveerd wordt. Homeopathie is in staat dit herstelproces te versterken en/of te versnellen. Ik had dit nog nooit eerder geprobeerd en heb het als heel bijzonder ervaren. De homeopaat schetst een zo compleet mogelijk beeld van je gehele gezondheidstoestand door middel van een specifiek homeopathisch vraaggesprek, eventueel aangevuld met lichamelijk onderzoek. Op basis van deze resultaten wordt er een behandelplan opgesteld. In mijn geval waren dit homeopatische “korrels” die ik onder mijn tong moest doen.

IFU Wolfhagen  

Klaus Dietrich Runow heeft zijn eigen “kliniek” in Wolfhagen. Hier word je grondig onderzocht op basis van DNA-bewijs door middel van bloed, haar, plas en ontlasting waarna deze testen worden verstuurd naar het laboratorium. Na een paar weken krijg je de uitslagen en wordt er een goed beeld geschetst wat er gaande is in je lichaam, waar het mis gaat en wat er ontbreekt. Aan de hand hiervan krijg je een infuusbehandeling met de benodigde vitamines die jouw lichaam tekort komt.

Manuele Neuromodulatie

Dit is een techniek waarbij door het aanraken van bepaalde punten door de behandelende arts het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ik had 2-3 dagen een verergering van mijn klachten, vooral heel veel zweten, maar de volgende dag was mijn ontlasting ineens heel goed, mijn wondjes waren dicht en kon ik ineens weer in een groot restaurant zitten met veel prikkels en geluiden. Dit verbaasde mij enorm, want dat was mij lange tijd niet gelukt. Ik voelde me een stuk beter. Deze behandeling moet je meerdere keren herhalen.

Orthomoleculaire arts

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Wanneer je naar een orthomoleculair arts of therapeut gaat, zal deze al je lichamelijke klachten, maar ook vaak je emotionele problemen willen weten. Verder zal je behandelaar nauwkeurig willen weten wat je aan voedingstoffen binnen krijgt. In mijn geval constateerde de arts een disbalans van de hypothalamus en het constant “AAN” staan van mijn sympathicus, wat weer veel druk uitoefende op mijn hart. Dit zagen de ziekenhuizen van de reguliere zorg niet.

Bi Resonatie Therapie (BRT) 

BRT is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte en/of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn.  Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen. Soms wordt dit gedaan in combinatie met homeopathisch medicijn ter ondersteuning. Deze behandelingswijze doe ik al van jongs af aan, zo’n 2-3 x per jaar. Ook was dit mijn eerste alternatieve geneeswijze optie waar ik mee startte toen al mijn klachten/symptomen begonnen.

Ik geloof in een multidisciplinaire aanpak in een situatie waarbij niemand je antwoorden kan geven en je het vertrouwen in je lichaam kwijt bent. Een combinatie van bovenstaand heeft mij geholpen. 

Ook is het belangrijk om onderstaande aan te vullen in het herstel proces: 

  • Psycholoog
  • Yoga docent
  • Massage
  • Fysiotherapie
  • Familie & vrienden blijven zien wanneer je het aankan
  • Honden/Katten knuffelen (goed voor het immuun systeem en maakt hormonen aan waar je blij van wordt)
  • Hobby- schilderen, lezen, tekenen, moodboards en sport (indien mogelijk)

 

Dieet

Het dieet wat ik volgde was heel erg op mij afgestemd. Elk lichaam is anders en heeft weer andere voeding nodig, ook qua hoeveelheden. Ik was heel erg geïnspireerd door Anthony William. Al zijn boeken stonden op mijn boekenplank en ik at dagelijks zijn recepten. Dit bevatte heel veel groente en fruit, maar ik viel door mijn hoge hartslag veel af en moest juist aankomen. Daarom at ik ook heel veel aardappels, pasta, cakes en smoothies/shakes. Ik dronk veel water en verse tijm thee. Tijm werkt ontgiftend en doodt virussen. 

Maar toch geloof ik in ‘balance is key’’. Mijn oma zei altijd: “Neem van alles een beetje en that’s the spirit”. 

 

Mind

Mijn mind was natuurlijk een grote chaos, ik begreep er niks meer van. Én toch wist ik, ik ben niet gek. Ik luister naar mijn hart en mijn lichaam schreeuwde letterlijk dat iets eruit moest. Zo bleek dit ook en ik had vanaf de eerste dag dus gelijk. Je kent je eigen lichaam het best dus vertrouw op je eigen intuïtie. Verder deed ik veel aan mindfulness en meditaties wat een beetje hielp, vooral om de moed erin te houden. Je lichaam is sterker dan je denkt en je kan dit aan! 

 

Genezing

Het is inmiddels een tijd geleden dat ik mijn explantatie van mijn borstprotheses heb gehad. Al na 1-2 weken na de operatie knapte mijn lichaam op en werden mijn symptomen langzaam aan steeds minder. Na 1 maand kon ik weer fietsen, boodschappen doen en zelfstandig door het leven. Het was met vallen en opstaan, soms had ik een hele goede dag, maar ook soms een mindere. Bij zware gevallen kan het 1-2 jaar duren voordat je weer helemaal genezen bent. Ik neem elke dag vitamine C, Zinc & B12, multivitamine en af en toe visolie pillen met daarbij een variërend dieet. 

Helaas zweven de siliconen deeltjes nog in mijn lichaam rond, want na explantantie heeft het lichaam lang de tijd nodig om zich op te schonen. Gelukkig ben ik jong en ontgift mijn lichaam zich relatief snel, maar hoe ouder je bent, hoe langer dit proces kan duren. Ik geloof in genezing en mijn levensmotto is dan ook: ‘’waar een wil is, is een weg’’. 

 

Platinum screen

Hair Diagnostix heeft een diagnostische tool ontwikkeld waarmee je zelf eenvoudig test of jouw borstimplantaten intact zijn, door slechts een aantal hoofdharen op te sturen voor analyse. Middels een massaspectrometrie screen geeft Hair Diagnostix jou inzicht of er verhoogde niveaus aan platina, een bijproduct in de productie van siliconengel, in het lichaam zitten. Als er sprake is van een ruptuur of gel bleed komt er platina vrij in de bloedsomloop.

Je ontvangt een rapport met een grafiek waarin de platina niveaus tijdens de 90 dagen voorafgaand aan het moment van haarafname vastgesteld zijn.

 

https://www.hairdiagnostix.nl/producten/platinum-screen-borstimplantaten/