Zimra Geurts 9 maanden in bed

Zimra Geurts 9 maanden in bed

9 maanden in bed
 Zimra Geurts 9 maanden in bed
Siliconen borstimplantaten, je kunt er bijna niet meer omheen. Jonge vrouwen die met trots hun perfecte voorgevel showen op Social Media. Wat zij echter niet laten zien zijn de mogelijk onderliggende klachten die zij ervaren hiervan. Het is een soort van trend geworden dat je elke dag op je aller gelukkigst bent en dit vooral aan iedereen wil laten zien. De mindere dagen die zien we niet, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Net zoals bij velen er wel daadwerkelijk negatieve kanten zitten aan het hebben van siliconen borstimplantaten. 
 
Siliconen borstimplantaten kunnen zweten of lekken, maar dat zijn niet de enige risico’s. Er is namelijk ook kans op het zogeheten ASIA Syndroom: Autoimmune Syndrome Induced by Adjuvants betekent vrij vertaald dat het lichaam een afweerreactie oproept tegen een lichaamsvreemd materiaal. Een voorbeeld daarvan is een reactie van het lichaam op ingebrachte siliconen.
 
Voormalig playmate Zimra Geurts spreekt zich hier over uit. Zij is de afgelopen jaren ernstig ziek geweest door toedoen van haar borstimplantaten. Hoewel eerst werd gedacht aan een burn-out bleek later dat haar ziekte wel degelijk werd veroorzaakt door haar implantaten. Geurts haar klachten begonnen in 2017, waarna zij na een lange onzekere periode verdween uit de spotlights. Na vele onderzoeken bleken de borstimplantaten de boosdoeners te zijn en zijn zij in 2019 verwijderd. Sindsdien gaat Geurts’ gezondheid vooruit en revalideert zij thuis. 
 
Zimra vertelt op haar instagram-account openhartig over wat haar is overkomen. Zij is zo ernstig ziek geworden dat zij 9 maanden in bed heeft gelegen, niet meer zelfstandig kon lopen en dus intensieve zorg nodig had. “Het gaat in het geval van ASIA om een allergische reactie op het silicoon, je lichaam gaat de implantaten als het ware afstoten, waar je erg ziek van wordt. Niet zo gek ook, als je er met je gezonde verstand over nadenkt. Als siliconen in het lichaam thuishoorden, dan waren we er wel mee geboren. De natuur maakt geen fouten, de mens wel”, schrijft Zimra op haar instagram-account. 
 
Door haar verhaal te delen hoopt Geurts andere vrouwen te helpen en hoopt ze dat de negatieve effecten van siliconen borstimplantaten meer onder de aandacht komen. Daarom heeft ze de borstprotheses die uit haar lichaam gehaald zijn geveild. Met een totale opbrengst van €12.500 euro dat naar de stichting Women for Women is gegaan.

Leave a comment